Rólunk

Rólunk

Napjainkban Svájc olaszországi részén, 30 kilométernyire Luganotól, mindössze egy órányira Comotól, egy 2600 főt számláló gyönyörű faluban, Camorinoban készítjük szívünkhöz oly közel álló karóráinkat.

Elköteleztük magunkat aziránt, hogy új és modern időmérőket fejlesszünk ki, mert szeretnénk megfelelni a változó kornak, és a felnövő új generációk igényeinek. Mindezt úgy akarjuk elérni, hogy megőrizzük azt a kedvező árszínvonalat, amely minden órakedvelő számára elérhető.

Karóráink nemesacél és titánium felhasználásával, acél, arany és rózsaarany színű változatokban készülnek, fém- és bőrszíjakkal, ásványi üvegekkel, válogatott, magas minőségű svájci gyártmányú óraszerkezetekkel, melyek között quartz és mechanikus egyaránt szerepel. Különösen büszkék vagyunk automata óráinkra, mert ezekkel tudjuk a legjobban közvetíteni a svájci kézműves órakészítés szépségét és hagyományait.

Az Adria és Adriatica, mint márkanév története, Murten közelében fekvő Montilierből indult 1852-ben, a ma már legendának számító Watch Valley lábánál.

Az első karórák 1931-ben kerültek forgalomba, azonban az órák gyártása a Második Világháború alatt megszakadt.

1962-ben Biel/Biennebe tettük át székhelyünket, és indítottuk újra az Adria és Adriatica névre keresztelt karóráink gyártását. Ekkor született meg mérföldkőnek számító modellünk, az „Adriatica World Champion”.

1989-ben gyárunkat és márkanevünket új tulajdonos vette át. A Fluri család ugyanazzal a szerénységgel, szakmai alázattal és igyekezettel dolgozik ma is, ahogyan az alapítók ezt a kezdetekkor is elképzelték.

10 évvel később, 1999-ben az Adriatica órák gyártása egy meseszép, néhány száz főt számláló településre, Dongioba költözött, majd 2010-ben egy új, korszerűbb, a mai kor elvárásainak megfelelő, a legújabb gyártási technológiákat is felvonultató komplexumba költözött Camorino/Ticinoba.

Nagy erőfeszítéseket tettünk, hogy a gyártási folyamatokat tökéletesítsük, kapacitásainkat növeljük, minőségellenőrzésünket a legmagasabb szintre emeljük. Tudjuk, hogy a műszaki fejlesztéseknek soha nem lehet vége; épp ezért az új, korszerű technológiák, gépek és eszközök bevezetésére kiemelt figyelmet fordítunk.

Napjainkban az Adriatica nemzetközileg is elismert márkának számít, amely számos országban van jelen, így például az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Németországban, Írországban, Portugáliában, Magyarországon, Egyiptomban, Csehországban, Jordániában, Szaud-Arábiában, Kuvaitban, Lettországban, Ománban, Lengyelországban, Romániában, Oroszországban, Szlovéniában, Szlovákiában, Ukrajnában. Fontosnak tartjuk hagyományaink ápolását, a svájci órakészítés magas színvonalának megőrzését, és a törvényeknek, környezetvédelmi előírásoknak való maximális megfelelést. Épp ezért 2006 decembere óta az Adriatica a Svájci Óragyártók Szövetségének tagjai közé tartozik.

Minden Adriatica óra Swiss Made jelzéssel van ellátva, amely a magas minőség, a pontosság, a megbízhatóság, valamint az elegancia és a formatervezés eredetiségének fogalmát testesíti meg. Mindazt, amiről az Adriatica szól.

« Vissza a főoldalra